Кілька років тому я викладала англійську у мовних школах Львова і зараз спостерігаю за тим, як вони працюють і розвиваються. Я працювала зі студентами у групах та індивідуально, і знайома з аспектами вивчення англійської на мовних курсах.

Сьогодні розповім, як вибрати курси англійської і на що варто звернути увагу.

Підходьте до навчання свідомо.

Розпитайте про програму. Це щоб не потрапити на курси, де вчать лише граматику і перекладають речення. В ідеалі – у програмі повинна бути різні матеріали (книжки, аудіо, відео), які тренують різні навики (читання, слухання, розмовну англійську, письмо). Комплексний підхід зробить навчання цікавим, комфортним, а результат – максимально ефективним.

Результат – понад усе!

Уточніть, який ви отримаєте результат, та рівень англійської, на якому володітимете мовою. Звичайно, це за умови, що ви старанно виконуватимете завдання.

 

Як знайти гарного викладача?

Що має вміти викладач-професіонал? Робота гарного викладача складається з трьох частин:

  • Пояснити новий матеріал простими словами, щоб вам було все зрозуміло і бажано, з першого разу
  • Вміло організувати процес навчання: підібрати матеріали і завдання і зрозуміло пояснити, що, коли і як ви повинні виконувати
  • Створити комфортну, невимушену атмосферу, щоб вам хотілось відвідувати заняття.

Як знайти такого викладача? Ознайомтесь з відгуками на сайті школи та розпитайте колишніх учнів. Школи, які впевнені у своїх викладачах, створюють цілі розділи на сайті, де розповідають про своїх викладачів, хто ці люди, там є фото і інформація про них. Знайдіть викладача у фейсбуці та інстаграмі.

Мій улюблений тип викладача – професійнал, але без надмірної серйозності,.з ноткою гумору і невимушеності. Ось як на цій гіфці :))

 

Присутність у соцмережах

Сторінки у соціальних мережах – обличчя школи. Хороший знак – якщо  сторінці багато класної інформації про події, викладачів, посилання на корисні ресурси та безкоштовні уроки, і взагалі там вирує життя. Скоріш за все, у самій школі така ж класна атмосфера. Якщо школа публікує лише інформацію про знижки та акції, то це привід задуматись.

 

Запитайте про повернення коштів

Бувають різні ситуації: вам не подобаються курси або змінюються плани. Курси, які впевнені, що вам у них сподобається, не бояться давати гарантію повернення коштів, і дбають про те, щоб вам було комфортно.

 

Шукайте конкретні відгуки

Чим конкретніші відгуки і більше деталей про курси, тим краще. Не просто – мені сподобалось, курси класні, а конкретно, що сподобалось (методика, викладач, завдання, атмосфера на занятті) і якого результату досягли.

 

Співставте тривалість курсу і результат

З нуля, за місяць, вільно спілкуватись англійською, при цьому витрачаючи не більше 20 хвилин щодня? Звичайно, ми всі хочемо отримати результат швидко і з найменшими зусиллями. Деякі мовні школи користуються цим бажанням  і пропонують курси англійської, де вас з нуля за 7 днів навчать вільно спілкуватись  англійською. Не ведіться на ці гучні заяви. Якби було б можливим вивчити англійську за 10 днів, то ми б усі були поліглотами і знали по декілька мов.

 

І ще одна цікава закономірність

Чим більше часу потрібно витрачати на доїзд до мовної школи, тим швидше ви припинете ходити на заняття.  Часто дорога займає більше часу, ніж саме заняття англійської. Якщо вам потрібно користуватись автобусом або машиною, щоб доїхати до мовної школи, то з часом це може стати причиною закинути навчання.

І пам’ятайте! Навчання – це завжди класно. Ви дізнаєтесь щось нове, розумієте те, що раніше вважали мегаскладним, і можете висловити думку на мові, яка колись була для вас цілковитою загадкою.

Тому бажаю всім приємного і продуктивного вивчення англійської!

Маєте власні поради та лайфхаки, як вибрати гарні курси англійської? Поділіться, будь ласка, з нами та запишіть у коментарях!

Comments

comments